پزشکی

 

 

 


 

انواع سردرد

سردرد به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود. سردردهای اولیه عبارتند از: میگرن- سردرد خوشه‌ای Cluster headache و سردرد مزمن روزانه headache Tension . سردردهای ثانویه علل و پاتولوژیهای متعددی دارند.

علل اولیه سردرد

میگرن Migraine

شایـعترین نوع سردرد بوده، عمدتا به تدریج شروع می‌شود، معمولا یک طرفه است و ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد. با زمینه ارثی خانوادگی از هنگام کودکی و نوجوانی، سردرد ضربان دار Throbbing با احتمال دوره های تهوع و استفراغ همراهی دارد و در اکثر موارد بدون پیش درامد Aura است. در ۸۰% موارد Aura می تواند به صورت اختلالات بینایی نظیر تاری دید، همی آنوپسی و یا در اندامها به صورت احساس کرختی و پارستزی و یا به صورت سر گیجه باشد و اغلب تشدید سردرد با تابش نور می باشد. شروع میگرن می تواند از ناحیه گیجگاهی، پیشانی یا پشت سر باشد. اغلب افراد میگرنی شخصیتی وسواسی و تحریک پذیر دارند.

معیار تشخیص میگرن موارد زیر هستند: سردرد یک طرفه، کیفیت ضربان دار، شدت متوسط یا شدید، تشدید سردرد با راه رفتن و انجام فعالیت های روز مره که حداقل یکیاز موارد تهوع- استفراغ یا هر دو و یا ترس و گریز از نور یا صدا را دارد.

سردرد خوشه ای Cluster headache

با شیوع بیشتر در مردان، معمولا یک طرفه با کیفیت شدید و تیر کشنده، حدود ۳۰ تا ۱۸۰ دقیقه طول می کشد. پیدایش آن معمولا نیمه شب و آغاز صبح است و بیمار بیقرار است، نشانه های گرفتاری عصبی خود کار به طور شایعی دیده می شود. مثلا اشک ریزش، پر خونی ملتحمه، احتقان و آبریزش بینی، برافروختگی چهره و گاهی سندرم هورنر.

سردرد مزمن روزانه Tension Headache

معمولا دو طرفه و شایع است. غیر ضربان دار، بدون تهوع و استفراغ، معمولا افسردگی و اضطراب نقش بارزی در این نوع سردرد دارد. پیدایش این سردرد بیشتر در میانسالی است.

علل ثانویه سردرد

علل عروقی، خونریزی زیر عنکبوتیه (SAH) ، خونریزی داخل پارانشیمال ، هماتوم زیر دورا یا فوق دورا ، ایسکمی (Stroke, TIA)
مالفورماسیونهای شریانی- وریدی ، آرتریت تمپورال ، گسیختگی شریان کاروتید یا شریان ورتبرال ، عفونت C N S ، مننژیت ، آنسفالیت ، آبسه های مغزی ، عفونت های غیر از C N S ، سینوزیت ، زونا ، عفونت سیستمیک ، C N S ، سایر اختلالات ، تومورها ، تومور کاذب مغزی و چشمی ، گلو کوما ، نوریت اپتیک نیز هامل سردردهای مزمن هستند.

همچنین سردرد دارویی و توکسیک یا متابولیک ، نیترات ها و نیتریت ها ، داروهای M A O I ، استفاده مزمن و نادرست ضد درد ها ، هیپوکسی ، هیپرکاپنه ، هیپوگلیسمی ، منو سدیم گلوتومات ، مسمومیت منواکسید کربن ، سندرم قطع الکل ، فشار خون بد خیم ، پراکلا مپسی ، فئوکروموسیتوما ، تب ، پس از انجام L P ، درد ارجاعی از دندان ، درد ارجاعی گوش و ... از سایر عوامل مهم ایجاد کننده سردردعای شدید هستند.

چگونه سردردهای خود را درمان کنیم؟

علم پزشکی هفت راه زیر را برای مبارزه با سردرد موثرشناخته است. نشریه پزشکی لنست چاپ انگلستان ضمن اعلام این خبر راههای پیشگیری از سردرد را به این شرح توضیح داده است:

  • همیشه راست ومستقیم بایستید وبنشینید طرز نشستن غلط و ناجور قرار گرفتن ستون فقرات موجب وارد آمدن فشار به مهره های گردن شده و سردرد را موجب می شود .
  • در مصرف دارو زیاده روی نکنید. مصرف بی رویه قرصهای سردرد خود به خود موجب سردرد می شود.
  • آب فراوان بنوشید. مصرف کم آب آشامیدنی و تشنگی باعث خشکی سلولهای بدن شده و باعث سردرد می شود.
  • اگر پس از خوردن غذا و یا صرف آشامیدنی دچار سردرد شدید فهرستی از غذاهای مصرف شده را یاد داشت کنید.مصرف کنند گان برخی از مواد خوراکی ماننند پنیر ویا شکلات ازخود حساسیت نشان میدهند و دچار سردرد میشوند.
  • هوای داخل خانه یا دفتر کار خود را از آلودگی پاک کنید واز هوای تازه تنفس کنید پس از رنگ آمیزی اتاق درب و پنجره هارا باز نگه دارید تا بوی تند مواد پاک کننده مانند تینر و رنگ از اتاق خارج شود.
  • از استراحت و خواب کافی در شب و نیمروز غافل نشوید . بی خوابی از عوامل اصلی در بروز سردرد محسوب می‌شود. نخوردن غذا و گرسنه ماندن غیر طبیعی باعث ایجاد سردرد می‌شود.
  • از زیاده روی در مصرف چای ، قهوه و آشامیدنیهای کافئین‌دار پرهیز کنید.

  

 

 

 

 

       استرس را مدیریت کنید :

 

 

 

اِستـِرس یا فشار عصبی در روان‌شناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده می‌شود.

تنش ایجاد شده در بدن و واکنش بدن را تنیدگی می‌گوییم به عبارتی هر عاملی موجب تنش روح و جسم و از دست دادن تعادل فرد شود، تنیدگی‌زاست.

هنگام وارد شدن استرس بدن واکنش‌هایی از خود نشان می‌‌دهد تا تعادل از دست رفته را باز گرداند که این عمل استرس است. تنیدگی واکنشی است که در فرد در اثر حضور عامل دیگری به وجود می‌آید و قوای فرد را برای روبه‌رو شدن با آن بسیج می‌کند و ارگانیزم یا موجود زنده حالت آماده باش پیدا می‌کند.

کم حوصلگی، سردرد، تغییر ضربان قلب، خستگی جسمی، خشم و پرخاشگری، بی‌خوابی، فشار در سینه، اختلال گوارشی، سوزش معده، عرق کردن، خشکی دهان، بی‌اشتهایی، داغ شدن یا سرد شدن بدن، غمگینی، لرزش بدن، میل به سیگار، از دست دادن تمرکز، احساس سرگیجه، تغییر تنفس، تکرر ادرار، کم شدن حافظه، دردهای بدنی پراکنده، آه کشیدن، تمایل به تنهایی، آشفتگی، التهاب، سرخ شدن پوست صورت از عوامل فیزیکی استرس است.

مردم اغلب چنان به استرس عادت کرده‌اند که از وجود آن در خود بی‌خبرند. بسیاری از ما به‌رغم این که عصبی و هیجان زده نمی‌شویم، از تأثیرات وعوارض ضعیف‌کننده و مخّرب استرس در امان نیستیم؛ حتی درصورتی که احساس یأس و اضطراب نکنیم، استرس می‌تواند شیوه و طرز رفتار ما را با دیگران تغییر داده، یا به بدن ما آسیب جدی وارد سازد.

عوامل بسیاری سبب بروز استرس می‌شوند. مثلاً بیماری، دیر رسیدن به محل کار، ترافیک و... اما مهم‌ترین عامل طرز برخورد، نوع نگاه و نگرش ما به حوادث و اتفاقاتی است که پیرامون ما می‌افتد.

ما می‌توانیم احساسات خود را تغییر دهیم. این کار از طریق تغییر در رفتار یا تفکر میسر می‌شود.

به‌عنوان مثال انجام دادن مقداری از یک کار می‌تواند ما را از نگرانی درباره آن برهاند. ایجاد یک برداشت و فهم جدید از یک وضعیت خاص، از هراس و استرس ناشی از آن می‌کاهد.

راه‌های کاهش استرس

1- یاد بگیرید که برنامه‌ریزی کنید.
آشفتگی، بی‌نظمی و عدم سازمان دهی در کارها و برنامه‌ها می‌تواند تولید استرس کند.

2 - شناسایی محدودیت‌ها و ضعف‌ها
ما هرگز نمی‌توانیم کامل و بی‌نقص باشیم. پس برای خود اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.

3 - در زندگی بازی، تفریح و سرگرمی داشته باشید.
شما هر از گاهی نیاز دارید که از فشار زندگی فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید. صرف‌نظر از سطح توانایی و مهارتتان در بازی، سرگرمی‌ها و بازی‌هایی پیدا کنید که برایتان جذاب و لذت‌بخش باشند.

4 - شخصی مثبت، سازنده ومفید باشید.
5 - یاد بگیرید که گذشت داشته باشید وعقاید دیگران را تحمل کنید.
6 - از رقابت‌ها و چشم و هم چشمی‌های بیجا و غیرضروری پرهیز کنید.
7 - به‌طور مرتب ورزش کنید.
8 - یاد بگیرید که روش شما برای استراحت و آرامش، منظم و عاری از داروهای آرام بخش و مسکن باشد.
9 - مشکلات و مسائل خود را درون خود نگه ندارید وبا مشاور وافراد قابل اطمینان مشورت کنید.
10 - تفکر خود را عوض کنید و به مسائل با آرامش نگاه کنید.

منبع: همشهری

 

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

 

 

 

 

 

 

 

عادات غذایی وسلامت دستگاه گوارش

 

- غذا را آهسته میل کرده و بطور کامل بجوید. جویدن یـک
پروسه فیزیکی تقسیم غذا به قطعات کوچکتر می بــاشد.
جویدن باعث مخلوط شدن غذا با بزاق میشود، که این امر
خود باعث مرطـوب شـدن اجـزای غــذا و عاملی برای نفوذ
آنزیم های آمیلاز و لیپاز به تکه های غـــذا و آغــــاز پـروسه
هضم چربی و نشاسته میگردد. جویدن همچنین با ارسال
سیگنالهایی به بدن آغاز پروسه گوارش را سبب میــگردد.
با ارسال سیگنال به معده ترشح اسید معده و با ارسال سیگنال به پانکراس (لوزالمعده) ترشح آنزیمهای ویژه هضم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها آغاز میشود. هنگامی که غذا به درستی جویده نمیشود، تکه های غذا کماکان بزرگ باقی می مانند. از آنجایی که آنزیمهای گوارشی صرفا بر روی سطح مواد غذایی اثر میگذارند، جویدن ناکافی به گوارش ناکامل و ناقص مواد غذایی منجر میشود. یعنی قسمتی از مواد غذایی بدون گوارش و جذب از بدن دفع میگردد. علاوه بر این همین امر سبب افزایش رشد باکتریهای روده ای شده و ایجاد گاز روده و نفخ میکند.

2- اسید معده برای هضم پروتئین ها و هضم و جذب ویتامین B12 حائز اهمیت است. مصرف زیاد آنتی اسیدها، باکتریهای بیماریزا و هلیکوباکتر پیلوری در معده، میتوانند باعث کاهش ترشح اسید معده گردند. همچنین کهولت سن (افراد بالای 60 سال)، بیماریهای دیابت، پوکی استخوان، آرتروز، هپاتیت، سلیاک و آسم نیز میتوانند باعث کاهش ترشح اسید معده گردند. کاهش ترشح اسید معده میتواند به افزایش گاز روده، نفخ، آروغ، سوءهاضمه، آلرژی غذایی، وجود غذای هضم نشده در مدفوع و احساس پری پس از صرف غذا گردد. بمنظور حفظ سلامت آنزیمهای گوارشی توصیه میگردد آناناس و پـاپایـا تـازه مـصـرف کـنـیـد. آنـانـانـس و پـاپـایـا هنـدی حـاوی آنــــزیم بــروملاین (BROMELAIN) میباشند. در کل توصیه میگردد مصرف غذا را با میوه ها و سبزیجات تازه و سالم آغاز کنید.

3- آلرژن های غذایی را شناسایی و از برنامه غذایی خود حذف کنید. آلرژن های غذایی باعث التهاب روده کوچک گردیده و در جذب مواد غذایی تداخل ایجاد میکنند. آلرژن های متداول پروتئین های شیر، گندم، سویا، بادام زمینی و برخی صدف های خوراکی میباشند.

4- از موکوس محافظتی، که سلولهای دیواره مجاری روده و معده را پوشانده ،مراقبت کنید. لایه موکوس از معده و بخش فوقانی روده کوچک، در برابر اثرات آسیب رسان اسید معده محافظت به عمل می آورد. اما مصرف الکل، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی(نظیر آسپرین و ایبوپروفن)، باکتریهای بیماریزا و هلیکوباکتر پیلوری میتوانند از ضخامت لایه موکوس بکاهند. این امر باعث بوجود آمدن زخم در معده و یا بخش فوقانی روده کوچک میشود. برای حفظ کارایی موکوس توصیه میگردد گل کلم و کاهو مصرف کنید. چراکه این دو سبزی حاوی کولین (CHOLINE) میباشند. همچنین چای سبز به خاطر دارا بودن کاتچین (CATECHINES)، برخی ادویه جات نظیر دارچین، کاراتنوئید های موجود درسبزیجات سبز و ویتامین C نیز از تاثیر مخرب هلیکوباکتر پیلوری بر روی موکوس محافظتی، جلوگیری میکنند.

5- بمنظور حفظ یکپارچگی و سلامت سلولهای دیواره روده کوچک، توصیه میگردد از کاراتنوئیدها، ویتامین های A,B5 ,E و C و همچنین گلوتاتیون (GLUTATHIONE) (که یک نوع پپتید کوچک موجود در سبزیجات تازه، میوه ها و گوشت لخم است)، مصرف کنید. بهترین منبع انرژی برای سلولهای پوشش روده کوچک آمینو اسید گلوتامین است که میتوانید با مصرف پروتیئن ها آن را تامین کنید. اسید های چرب کوتاه زنجیر نیز منبع خوب دیگری برای عملکرد سلولهای پوششی روده کوچک محسوب می گردند.

6- مصرف فیبرهای خوراکی و پروبیوتیک ها را فراموش نکنید. (به مقاله های فیبرهای خوراکی و پروبیوتیک ها رجوع کنید)

7- استرس خود را کاهش دهید. هنگامی که استرس دارید، جذب غذا به درستی صورت نمیگیرد. غذا را در محیط آرام و فاقد تنش میل کنید.

8- حین صرف غذا حواستان تنها به غذا خوردن باشد. حین غذا خوردن از صحبت کردن با تلفن همراه، رانندگی و یا مطالعه کردن خودداری کنید. در سکوت غذا بخورید. هنگامی که استرس داشته و یا عجله دارید از خوردن غذا خودداری کنید.

9- در خلال صرف غذا از نوشیدن زیاد آب خودداری کنید. مایعات زیاد باعث رقیق شدن اسید معده و سایر آنزیمهای گوارشی میگردد. بهتر است قبل از غذا آب بخورید. آب سرد میتواند در روند گوارش ایجاد اختلال کند، بنابراین آب خیلی سرد ننوشید. حین غذا خوردن، آشامیدن اندکی آب مجاز است. آشامیدن یک لیوان آب ولرم همراه با آب لیمو، آن هم نیم ساعت قبل از صرف غذا، میتواند ترشح اسید معده را تقویت کند.

10- از پرخوری بپرهیزید. حداقل بایستی 1/3 حجم معده خالی باقی بماند تا گوارش به درستی صورت گیرد.

11- غذاهای کامل، و طبیعی و فاقد رنگ های مصنوعی، نگهدارنده و مواد افزودنی مصرف کنید.

12- بیشتر سعی کنید میوه، سبزیجات، غلات کامل (سبوس دار)، غذاهای کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید.

13- در برنامه غذایی خود گوشت لخم، ماهی، حبوبات، تخم مرغ و آجیل خام را بگنجانید.

14- مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده (شکر و قند)، الکل، نمک، کلسترول، چربیهای اشباع شده و ترانس، قهوه، نوشابه های گاز دار و انرژی زا، غذاهای فرآوری شده(سوسیس، کالباس، کنسروها) و سیگار را محدود کرده و به حداقل ممکن برسانید.

15- هر روز صبحانه بخورید. افرادی که صبحانه میخورند در طی روز انرژی بیشتری داشته و همچنین کمتر پرخوری میکنند.

16- دانه های کامل (سبوس دار) نظیر نان سبوس دار و برنج قهوه ای مصرف کنید.

17- سبزیجات و میوه های رنگی زرد، سبز، نارنجی و قرمز مصرف کنید.

18- حداقل روزی 3 وعده غذا بخورید. از حذف وعده های غذایی بپریزید. مصرف 4 تا 7 وعده غذای سبک در طی روز توصیه میگردد.

19- از مصرف مایعات داغ جدا اجتناب ورزید،چراکه به مری آسیب رسانده و ممکن است ایجاد سرطان مری کند.

20- مواد غذایی حاوی نشاسته نظیر نان، برنج، پاستا و سیب زمینی را قبل از ساعت 3 بعد از ظهر میل کنید، زمانی که کاملا هوشیار و پر انرژی هستید. مصرف غذاهای حاوی نشاسته به عنوان شام، انرژی شما را تخلیه خواهد کرد.

21- تا یک ساعت پس از اتمام صرف غذا در حالت نشسته باقی بمانید. سپس اندکی راه بروید. از دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا خودداری کنید، به خصوص اگر از مشکلات گوارشی نظیر ریفلاکس معده رنج میبرید.

22-تا جایی که ممکن است سبزیجات و میوه ها را تازه و به صورت خام مصرف کنید.

23-بهترین روشهای تدارک غذا آب پز کردن، بخار پز کردن و کباب کردن است.

24-بمنظور جذب کافی آهن، تا یک ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای و قهوه خودداری کنید (به خصوص بانوان).

25- روزی 7 لیوان آب بنوشید.

جذب و متابولیسم برخی مواد غذایی هنگامی که با مصرف سایر مواد غذایی توام میگردد، افزایش می یابد:

1-مصرف همزمان آهن و ویتامین C توصیه میگردد.

2-مصرف همزمان کربوهیدراتها و ویتامین B توصیه میگردد.

3-مصرف همزمان کلسیم و فسفر توصیه میگردد.

4-مصرف همزمان ویتامین D و کلسیم توصیه میگردد.

اصول ترکیب مواد غذایی:

ترکیب مواد غذایی مبتنی بر اصل جداسازی غذاهای اصلی از یکدیگر، بمنظور حمایت از متابولیسم کامل و هضم مطلوبتر مواد غذایی است. غذاهای مختلف مستلزم شرایط و پروسه های هضم متفاوتی هستند. مثلا پروتئین ها نیاز به آنزیمهای اسیدی و کربوهیدراتها نیاز به آنزیم های قلیای، برای هضم خود دارند.هنگامی که آنزیمهای قلیایی و اسیدی در معده با یکدیگر آمیخته میشوند، اثر یکدیگر را حنثی کرده و روند گوارش مختل میشود. ترکیب مطلوب مواد غذایی میتواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین کاهش وزن بدن بیانجامد.

عواقب ترکیب نامناسب غذاها:

نفخ-افزایش گاز روده ای-سوء هاضمه-ترش کردن-مشکلات روده ای-خستگی پس از صرف غذا-یبوست-پیری زود رس-افزایش وزن بدن-آلرژی غذایی-دل درد.

اصول ترکیب غذاها:

1-غذاهای پروتئینی و کربوهیدراتها را جداگانه مصرف کنید.

2-غذاهای اسیدی را همراه با نشاسته ها مصرف نکنید.

3-غذاهای پر چرب را همراه با پروتئین ها و یا کربوهیدراتها مصرف نکنید.

4-میوه ها و پروتئین ها را در وعده های جداگانه مصرف کنید. به ویژه میوه های اسیدی.

5-میوه ها را قبل از غذا مصرف کنید. غذاهای آبکی را نیز به همین ترتیب.

6-از مصرف میوه های شیرین و اسیدی همزمان با هم خودداری کنید.

7-خربزه، هندوانه و طالبی را همیشه بطور جداگانه و به تنهایی مصرف کنید.

8-میوه ها و مایعات را بهتر است بطور جداگانه مصرف کنید.

9-از مصرف همزمان نشاسته ها و قندها خودداری کنید.

10-پروتئین های مختلف را جداگانه مصرف کنید. گوشت را با تخم مرغ، گوشت را با شیر و یا ماهی را همراه با پنیر مصرف نکنید.

11-سبزیجات سبز را همراه با پروتیئن ها و کربوهیدراتها مصرف کنید.از مصرف همزمان شیر و سبزیجات خودداری کنید.

12-نشاسته ها را میتوانید همراه با سبزیجات و چربی ها مصرف کنید.اما از مصرف همزمان آنها با پروتئین ها، میوه ها، اسیدها و قندها خودداری کنید.

13-گوشت را میتوانید همراه با سبزیجات تازه مصرف کنید. اما نه همراه با نشاسته ها، سایر پروتئین ها، میوه های اسیدی، چربی ها، کره، خامه و یا شیر.

14-شیر را به تنهای و جداگانه مصرف کنید.

نشاسته ها=نان، سیب زمینی، برنج، غلات، شیرینی جات و پاستا.

چربی ها=کره، روغن ها و خامه.

پروتیئن ها=تخم مرغ، گوشت، پنیر، ماهی و حبوبات.

غذاهای اسیدی=میوه های اسیدی، گوجه فرنگی و سرکه.

میوه های اسیدی=مرکبات (پرتغال، نارنگی، لیمو، لیمو ترش و گریپ فروت)، انار، آناناس، توت فرنگی، کیوی و آلو.

میوه های نیمه اسیدی: سیب، گلابی، زردآلو، گیلاس، آلبالو، عنبه.

میوه های شیرین=موز، خرما، پاپایا، انگور شیرین، کشمش، انجیر، خرمالو، میوه های خشک شده.

نکته:مصرف میوه های نیمه اسیدی همراه با میوه های اسیدی و شیرین مجاز است.

منبع: مردمان

 

××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

 

 

 

مضرات قلیان

 

 

 

نامهای محلی قلیان bhan ، ,hookah narghile و shisha, می باشد . قلیان با طراحی های مختلف ساخته می شود و دودآن قبل از استنشاق ازآب رد می شودو تنباکو در کاسه کوچکی گذاشته می شود که در انتها دارای حفراتی می باشد و ازطریق این حفرات لوله هایی به آن متصل است و اجازه می دهد که دود از انتهای محفظه آبی عبور کند, قلیان بطورشایع در میان خانواده ها ، کودکان و زنان درمناطقی که شکل رایج مصرف تنباکو در زنان میزان بسیار پائینی دارد, مصرف می شود علاوه بر این با عرضه تنباکو طعم دارد معطر ، مصرف قلیان بطور چشمگیری در میان جوانان ونوجوانان پسرودختران رو به افزایش است.
● اهداف
هدف ازاین مطالعه بررسی باورهای غلط درموردمصرف قلیان که در جامعه وبخصوص جوانان ونوجوانان رواج داشته وباعث افزایش شیوع مصرف قلیان درجامعه بخصوص در بین دختران وزنان گردیده است
ازقرن ۱۶ به بعد تصور نادرست طریقه سالم و ایمن مصرف تنباکوبه صورت استفاده ازقلیان مطرح گردید زمانی که حکیمی بنام ابوالفتح پیشنهادکردکه دودباید اول از یک محفظۀ آبی بگذرد تا به شکل بی ضرردرآید این عقیده اولیه به منظور پوشاندن عوارض تنباکو انگیزه ای و هدفی خوب را دنبال می کرد ولی بدون هیچ گونه شواهد مبنی بر کاهش بیماری باعث تصور نادرست ایمن بودن مصرف تنباکو به شکل قلیان شد.
کشیدن یک یا دو بار قلیان در روز، فرد استفاده‌ کننده را دچار اعتیاد می ‌کند، در حالی ‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌ شود و مواد سمی آن از بین می‌ رود امروزه ترکیبات مخصوص تنباکو که فروخته می شوند اغلب با میوه ، عسل ، شهد و بعضی گیاهان با غلظت زیادی طعم دار شده اند که جذابیت کاذب درمصرف کننده ایجاد می کند.
هر وعده قلیان برابرمصرف یک پاکت سیگاربوده وقلیان، در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار ایجاد می‌ کندبصورتی که مصرف یک نخ سیگار بین ۵۰۰ سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان ۱۰ تا ۲۰ لیتر دود تولید خواهد, دود استنشاق ‌شده از قلیان، نه تنها همه ی مواد سرطان ‌زای دود سیگار را دارا است، بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد و در فرهنگ جامعه ی ما به این حقیقت علمی توجهی نمی ‌شود
افراد سیگاری که به طور متداول ‌۸ تا ‌۱۲ نخ سیگار در روز مصرف می‌ کنند، به طور متوسط با ‌۴۰ تا ‌۷۵ پُک که به مدت ‌۵ تا ‌۷ دقیقه به طول می ‌انجامد، حدود ‌۵ تا ۶ لیتر دود استنشاق می‌ کنند و این در حالی ‌است که مصرف ‌کننده ی قلیان در هر وعده مصرف که به طور متداول ‌۲۰ تا ‌۸۰ دقیقه طول می ‌کشد، حدود ‌۵۰ تا ‌۲۰۰ پُک می ‌زند که هر پک به طور متوسط حاوی ‌۱۵/۰ تا یک لیتر دود است. میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، ۱۰ تا ۲۰ برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.
تحقیقات ثابت کرده است افراد سیگاری تا زمانی که میزان نیکوتین دریافتی در آنها به آستانه ی مورد نیاز برای رفع حالت وابستگی برسد، به کشیدن سیگار ادامه می ‌دهند. پس با فرض جذب بخشی از نیکوتین موجود در دود قلیان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌ کنندگان قلیان برای رسیدن به آستانه ی ارضای وابستگی، با استنشاق مقادیر بسیار زیادتر دود، در معرض مقادیر بیشتری مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک مثل منو‌اکسید‌کربن قرار می گیرند.
این موضوع مصرف‌ کنندگان قلیان و اطرافیان آنها را که در مواجهه با دود تحمیلی آن قرار دارند، همانند مصرف ‌کنندگان سیگار به انواع سرطان ها، بیماری های قلب و عروق، تنفسی و آثار سوء در دوران بارداری مبتلا خواهد ساخت.
کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبرو می ‌کند این ترکیب به ‌علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌ کند که عوارض ناگواری برای انسان به ‌دنبال دارد .
شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد، متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد.
این تصور، تصوری کاملاً غلط است، که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی ‌شود چون دود از طریق مخاط دهان و

/ 5 نظر / 74 بازدید
کجال

وبلاگتون خیلی جالبه حتما لینکتون میکنم.

غریبه

مطالب زیبایی در مورد اثرات نماز بر سلامت جسم نوشتید من که خیلی استفاذه بردم ممنونم !

پایگاه خبری سبد نیوز

ای بی خبر بکوش که صاحب خبر شوی پایگاه خبری سبد نیوز پس از ماه ها تحقیقات آکادمیک و میدانی به این نتیجه رسید که تنها در سه حوزه فرهنگ و هنر ، اقتصاد و فن آوری اطلاعات اخبار و رویدادهای گوناگون را از ده ها خبرگزاری ، روزنامه ها، سایت ، شبکه های ماهواره ای و... جمع آوری کند و در بخش ها و زیر مجموعه های تخصصی در اختیار علاقمندان بگذارد. چناچه شما نیز همچون هزاران کاربر دیگر دغدغه هایی از جنس هنری ، اقتصادی و یا آی تی دارید با ما همراه شوید و در صورت تمایل می توانید آخرین اخبار این پایگاه را در سایت و یا وبلاگ خود داشته باشید، کد اخبار سبد نیوز را از آدرس زیر در وبلاگ خود کپی کنید: http://w‌w‌w‌.s‌a‌b‌a‌d‌n‌e‌w‌s.c‌o‌m/links.php با تشکر پایگاه خبری سبد نیوز w‌w‌w‌.s‌a‌b‌a‌d‌n‌e‌w‌s.‌c‌o‌m i‌n‌f‌o‌@‌s‌a‌b‌a‌d‌n‌e‌w‌s‌.‌c‌o‌m

mohammad

سلام شیما خانم واقعا وب خوبی دارین بهتون تبریک میگم. اگه وقت کردین ی سر به وب منم بزنید. من شما رو با چه عنوانی لینک کنم؟ اگه شما هم مایل بودین منو با عنوان Pezeshke Farda لینک کنید. ممنون موفق باشید

mohammad

اینم ادرس وبم: http://pezeshkeonline.blogfa.com/